Försäkring mot fel i badrum

Badrumsrenovering Bromma

Funderar du på att renovera badrum? Är du orolig för om det går att göra det på ett säkert sätt? De hantverkare som utför badrumsrenovering till exempel i Bromma varje dag, nästan på löpande band, skulle säkert intyga att det ju förstås går. Och att det är så de arbetar.

Anlita svenska hantverkare

Man kanske kan säga att så länge som du anlitar svenska hantverkare, som har utbildning på svenska gymnasier har kollektivavtal och till exempel är med i Byggnads och andra branschorganisationer bygger badrum på ett säkert sätt.

Detta sagt, för att det inte är rasistiskt att påstå det, utan för att vi i Sverige har en sådan full kontroll på vad hantverkare lär sig på svenska gymnasier och våra svenska företag är kontrollerade av svenska myndigheter, när de utför sina tjänster inom badrumsrenovering.

Vi har stora kontroller i Sverige

Det är snarare det att myndighetssverige håller koll på att hantverkare utför riktiga tjänster, än att påstå att visa hantverkare är bättre än andra. Vi har höga krav på de tjänster som hantverksföretaget erbjuder när det kommer till att bygga våtrum och kakla badrum så att de är säkra, har vattenlås, bygger med riktiga material i våtrum.

Golv i badrum måste byggas med en viss vinkel så att vattnet, som av förståeliga skäl hamnar på badrumsgolvet rinner ner i avloppsbrunnen, och ingen annanstans. Det är också viktigt att området kring badkar, handfat, dusch och toalett byggs på ett säkert sätt. Här är materialet viktigt och att när man isolerar, att det görs på ett noggrant sätt.

Alla vill ha badrumsrenovering

Årets heta trender inom badrum är färger, kan man lugnt säga. Ifö:s inredare gillar blått och förutspår att blått kommer att dominera i badrum i år. Om Salvia grönt dominerade inredningstrenden de senaste 5 åren, kommer det gröna nu att bli blått, tror deras inredare Katrine Roug. Det vita kommer också att försvinna, och istället längtar vi efter mer färger tror hon. Framför allt kaklet kan komma i fler färger än bara vitt, menar hon. Så fram för färgerna och naturliga material. Trä i badrum har verkligen slagit stort. Vi ser träpanel på väggarna och till och med trägolv i badrum. Även andra naturliga material som stenskivor kommer tillbaka till badrum.

Den svenska, och skandinaviska stilen i badrum fortsätter, tror de flesta inredare. Vi vill inte ha plottriga badrum, enligt många som arbetar med inredning. Och den skandinaviska stilen går igen i badrum. Den nordiska stilen innebär ganska stilrena material, såsom träinredning, träpanel och raka linjer i inredningen.

Finns mycket fina naturmaterial

Om du önskar en badrumsrenovering så finns det fina material att hämta. Trenden är dova färger, stilrena linjer, mycket naturmaterial, som hämtar inspiration från stenskivor, träpaneler, trägolv och trä i badrumsinredningen.

Man ser tydligt att målet för inredningen i badrum är att skapa vilsamma badrum. Badrummen är platser för återhämtning och ska därför inte ha plottrig inredning, inga starka färger, utan vilsamma färger i vitt, grått, blått och naturfärgat brunt, eller beige.