Mycket administrativt arbete att vara sin egen

bokföringsbyrå Södermalm

Har du ett eget företag eller har du vuxit så pass att du har anställda i företaget? Om du har nått så pass långt att du har kunnat anställa fler än dig själv så är du att verkligen gratulera.

Att ha ekonomi för att anställa fler, är ett viktigt kvitto på att det som du gör och säljer verkligen lönar sig. Oavsett om du säljer karameller eller eldragningar (som elektriker) eller dina tjänster som rådgivare för finansiella tjänster så är det viktigt att ha en god ordning och reda i företaget.

Håll koll på dina kunder och vad de gillar

Det gäller framför allt att hålla ordning på dina kunder. Att föra in när du får nya kunder, eller när du tappar någon kund, så kan det vara bra att även föra in information om vilka produkter och tjänster som du har gjort för kunden.

Har du så pass många kunder att du omöjligt kan hålla reda på dem alla, så finns det utmärkta program som hjälper dig att hålla reda på vad var och en har köpt, vilka tjänster eller produkter som de är intresserade av.

Finns program som hjälper dig med det

Är det så att du har en e-handel och har köpt en hemsida med produkter som du säljer via, så finns det ett flertal program som håller reda på vad du har sålt till de olika kunderna, vilka produkter som de har tittat på och vilka de är intresserade av. Med den informationens hjälp kan du sedan göra olika marknadsföringsinsatser och visa upp de produkter som du vet att de gillar. Varför inte göra reklamkampanjer med sänkta priser?

Det finns bokföringsbyråer som arbetar med att erbjuda bokföring för andra företag och som förstår att företagare har så mycket arbete att de kanske inte hinner med att göra sin egen bokföring. Då kan de hoppa in i verksamheten, ta hand om bokföring, och som visar dig bokföringen regelbundet, varje vecka eller varje månad. Ofta kan de, eftersom de får insyn i ditt företag, ge goda råd och tips för att förbättra ekonomin i företaget.