Vad står VVS för?

VVS Stockholm

VVS står för värme, vatten och sanitet, det mest grundläggande som vi alla behöver i alla slags fastigheter. Utan värme kan vi till och med bli sjuka, utan vatten dör vi och utan sanitet kan vi drabbas av olika sjukdomar. Att ordna sanitet är bland det mest grundläggande i ett samhälle och behövs hos alla överallt. Man kan nog inte överdriva vikten av VVS för alla.

Utbildning till VVS-montör

För att kunna jobba med VVS innebär att man måste utbilda sig till VVS montör, eller rörmokare. Traditionellt tänker man rörmokare att de kommer och skruvar i rör, men en VVS montör arbetar väldigt brett, och ofta specialiserar man sig inom VA-rör eller inom ventilation.

Alla behöver en rörmokare då och då

Alla som någon gång har drabbats av stopp i avlopp, vet hur viktigt det är med väl fungerande rör. Städar man sitt hem regelbundet, kommer man ofta till badrummet och att rengöra handfat, golvbrunn och vasken i köket som lätt täpps till. Efter ett tag märker man att duschavloppet har täppts till av hårrester, eller att handfatet har täppts till av en massa små partiklar som gör att vattnet inte rinner ner som det brukar. Då kan det vara dags att ringa en rörmokare, be dem göra en TV-inspektion och ge råd om det krävs en relining eller ett stambyte, i värsta fall.